Újra engedélyköteles az online kereskedelem
2009. december 11. írta: vecseilaszlo

Újra engedélyköteles az online kereskedelem

Másfél éves szünet után a kormány újra engedélykötelessé tette az online boltok üzemeltetését. A szeptember végén meghozott rendelet napok alatt hatályba lépett, ami egy érdekvédelmi testület szerint nem hagyott elég időt a kereskedőknek a felkészülésre. A rendeletet jegyző gazdasági minisztérium szerint nincs baj az új szabályokkal.

Forrás: Index
 
"Másfél évig nagyjából az nyitott webáruházat Magyarországon, aki akart, de két hónapja újra engedélyköteles az online boltok működtetése. A szeptember 29-én elfogadott és néhány nap múlva már hatályba is léptetett vonatkozó kormányrendelet a Fair Business Minősítő Testület szerint azonban a jogalkotásról szóló törvények megkerülésével született, és újabb akadályt jelent az elektronikus kereskedelem, az online árusok előtt.
 
A kereskedők megbízhatóságát értékelő testület azt állítja, hogy a 210/2009. számú rendelet, ami a területileg illetékes jegyzők által kiadott engedélyhez köti az online boltok, webáruházak működését, nem tisztázza, mit tegyenek azok a kereskedők, akik a másfél éves szabályozásmentes periódusban nyitották meg webáruházukat. „A rendelet olyan csendben lett a hatályos jogunk része, hogy jelenleg még nemcsak a kereskedők, de úgy fest, hogy az ellenőrző hatóság sem fedezte fel a létét”– írja a múlt héten kiadott közleményében a szervezet.
 
A rendeletet jegyző gazdasági minisztérium" ... >>
 
 
 
 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr771590841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása