Minőségi pontszám (quality score)
2009. október 12. írta: vecseilaszlo

Minőségi pontszám (quality score)

Ki merem jelenteni, hogy aki megérti az Adwords rendszerben használatos minőségi pontszám fogalmat (és persze elkezdi ennek megfelelően összeállítani a hirdetéseit), az már félúton jár az igazán hatékony kampányokhoz vezető úton.

Forrás: AdWords blog - hasznos tippek és jótanácsok egy Google Hirdetési Szakértő tollából!
Szerző: Gál Kristóf kkv online marketing specialista


"A minőségi pontszám (angol eredetiben quality score) a Google megoldása arra, hogy mindenkor és minden hirdetési felületen a legjobb minőségű, legjobban teljesítő hirdetések jelenjenek meg. (És nem mellesleg ezáltal azt is eléri, hogy a lehető legtöbb kattintás keletkezhet - aminek ugye vannak nem elhanyagolható anyagi következményei is a Google számára!)

Nem arról van azonban szó, hogy a Google "költetni" akarja a pénzt a hirdetőkkel, hanem végeredményben éppen arról, hogy a "jól hirdetőket" jutalmazza (alacsonyabb kattintási árakkal), a rosszul hirdetőket pedig "megbünteti" (magasabb árakkal).

Mit jelent tehát a minőségi pontszám?
Egy meglehetősen összetett algoritmus által kiszámított számszerű érték, ami meghatározza, hogy egy-egy kulcsszó mennyire releváns a felhasználó kereséséhez ill. a keresésre megjelenő hirdetéséhez viszonyítva. A minőségi pontszám" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr691444482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása