750 000 felhasználó írta alá az eBay petícióját
2009. szeptember 24. írta: vecseilaszlo

750 000 felhasználó írta alá az eBay petícióját

A világ legnépszerűbb internetes aukciós portálja látogatói segítségével száll szembe a márkakereskedőkkel. Petíciót indítottak azért, hogy az Európai Unió ne vezesse be azt a versenyjogi szabályozást, amely erősen korlátozná a márkás termékek elárverezését az oldalon.

Forrás:
SG.hu - Informatika & Tudomány

"A petíciót július eleje óta összesen 752 000 felhasználó és kereskedő írta alá, ami mindenképpen rekordnak számít az internetes tiltakozó akciók történetében. Az aláírók közül több mint 200 000-en német, 252 000-en pedig brit állampolgárok. Az akcióhoz csatlakoztak brit, francia és német kereskedők is. A dokumentumot az eBay munkatársai adják majd át szeptember 28-án Strassburgban az Európai Parlament képviselőinek.

Jelenleg a Louis Vuitton (LVMH), a Chanel vagy éppen az Estée Lauder maguk ellenőrizhetik, hogy melyik kereskedő és milyen áron árusítja a termékeiket a világhálón. "Portálunk egy egyszerű ötlet alapján működik: több befolyást akarunk szerezni az egyes embereknek azáltal, hogy egy olyan globális piacot kínálunk számukra, ahol bárki bármit eladhat vagy vásárolhat" - nyilatkozta Alex vom Schirmeister, az eBay európai üzletág-fejlesztési vezetője. A szakember hozzátette: "Ezzel a petícióval a felhasználóink arra szólítják fel a politikusokat, hogy olyan módon változtassák meg az európai versenyjogot, hogy annak köszönhetően már ne lehessen alkalmazni ilyen tisztességtelen kereskedelmi praktikákat."

A szabályozás nem csak a luxuscikkeket érintené, hanem az olyan hétköznapi dolgok elárverezését is, mint a játékok, az elektronikai készülékek, a fűnyírók vagy éppen a babakocsik. Az eBay rendkívül kemény fába vágta a fejszéjét, mert" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.   

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr941403823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása