Rablók vadásznak a Facebookon
2009. szeptember 10. írta: vecseilaszlo

Rablók vadásznak a Facebookon

Egy biztosítócég arra hívta fel a figyelmet, hogy a közelgő nyaralásról áradozó vagy egy nemrég vett csúcskategóriás kütyüvel hencegő júzerek nem feltétlenül csak a barátaiknak üzennek, hanem a lehetséges rablóknak is.

Forrás: Index

"Bűnözők használják ki a közösségi portálok legnépszerűbb funkcióit, állítja a brit Legal & General nevű biztosítócég, amely kétezer webező megkérdezésével készített felmérést a felhasználói szokásokról.

A közösségi szolgáltatásokat, például Facebookot vagy Twittert használó emberek 38 százaléka írt a nyaralási terveiről, és 33 százalékuk fecsegett arról, hogy elutazik a hétvégére. Ezzel önmagában még nem is lenne gond, hiszen pont azért népszerűek a közösségi oldalak, mert rögtön mindent megtudhatunk az ismerőseinkről. Csakhogy a felmérésből az is kiderült, hogy az emberek rengeteg olyan ismerőst jelölnek be, akiket igazából egyáltalán nem ismernek.

A Legal & General jelentése szerint az ismeretlenek bejelölése veszélyezteti az emberek tulajdonát, mert a potenciális tolvajok kulcsfontosságú információkat szerezhetnek. A felmérés során" ... >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr901366398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása