Képmentő 130.: Kétkezi könyvmolyok
2009. szeptember 08. írta: vecseilaszlo

Képmentő 130.: Kétkezi könyvmolyok

„Mik az újdonságok?” Ezt írták a szerkesztők Bánhalmi János fotója alá az 1976. január 23-i Népszabadságban. A felvétel a Ganz Villamossági Művek könyvesboltjában készült – manapság Millenárisként ismerik a városlakók ezt a területet –, és a főváros dinamikusan fejlődő könyvterjesztéséről számot adó cikket volt hivatott illusztrálni.

Forrás:
Népszabadság Online
Szerző: N. Kósa Judit


"Ami a számokat illeti, valóban minden ok megvolt az örömre. 1975-ben 7730 könyvcím jelent meg a piacon (csaknem ötezerrel több, mint tizenöt évvel korábban), s a művekből kis híján 74 millió példányt nyomtak (ez az érték is majdnem megduplázódott 1960 óta). Ami Budapestet illeti, ebben az évben 637 millió forintot költöttek az itt élők olvasnivalóra, mintegy tizedével többet, mint az előző évben.

Ezt a temérdek könyvet persze el is kellett juttatni a reménybeli olvasókhoz. A negyedszázados jubileumát ünneplő Állami Könyvterjesztő Vállalat bolthálózata - melyhez épp ekkoriban csatlakozott az újonnan alapított Műszaki Könyváruház - ezerkétszáz eladót alkalmazott. Az ő munkájukat segítette az a két és félezer szakszervezeti aktivista, aki az üzemekben, hivatalokban árusította a könyveket." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr711360610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása