Csak jogosítvánnyal lehessen internetezni?
2009. szeptember 08. írta: vecseilaszlo

Csak jogosítvánnyal lehessen internetezni?

Az ausztrál kriminológus érvei elfogadhatóak, ám messze nem világos, hogy az általános IT-képzést vajon hogyan is kívánja megoldani.

Forrás: ITcafé
Szerző: Dajkó Pál


"Ausztrália egyik vezető kriminológusa, a kiberbűnözés szakértője úgy véli, hogy igen sokat segítene az online bűncselekmények megelőzésében, ha az internethasználatot egyfajta „jogosítványhoz” kötnék – derül ki az ausztrál itnews interjújából.

Russel Smith már hosszú évek óta vezeti országában a kiberbűnözéssel kapcsolatos kutatásokat az Ausztrál Kriminológiai Intézetben, s mostani nyilatkozata apropója is az, hogy a szakma képviseletében egy munkatársával a múlt héten előadást tartottak a képviselőház távközlési bizottsága előtt, melyben az internetes bűnözés jelenlegi állapotáról, illetve az ellene való küzdelemről, a lehetséges megelőzésről beszéltek a képviselőknek.

Smith szerint a kezdők számára kiváló eszköz lenne a számítógép-felhasználói jogosítvány bevezetése (computer drivers licence), s példaként Európát hozta fel, ahol már felmerült ez a javaslat" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr351360604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása