Internetes vásárlás
2009. szeptember 03. írta: vecseilaszlo

Internetes vásárlás

Ellenőrizze, hogy van-e a szájtnak (site) eljárásmódja a reklamációk rendezésére és ehhez megadja-e a kapcsolat felvételéhez szükséges adatokat. Olyan szájtokat keressen, ahol azt jelzik, hogy a reklamációkat gyorsan és fogyasztóbarát módon rendezik.

Forrás: Jó tudni! - Tippek, ötletek, házipraktikák, tudástár.

  • "Ellenőrizze, hogy van-e a szájtnak (site) eljárásmódja a reklamációk rendezésére és ehhez megadja-e a kapcsolat felvételéhez szükséges adatokat. Olyan szájtokat keressen, ahol azt jelzik, hogy a reklamációkat gyorsan és fogyasztóbarát módon rendezik. (OFE)
     
  • Ellenőrizze gondosan a teljes költséget, hogy az biztosan magában foglalja-e a szállítási költséget, adókat és bármely egyéb költségeket. Legyen biztos abban, hogy elégedett-e a közölt szállítási költséggel. Ha a kereskedő cég nem tud Önnek pontos szállítási költséget megadni, tisztázza, hogy mi az a maximum, amit fizetnie kell majd. (OFE)
     
  • Legyen gyanús, ha olyan adatokat kérnek, amelyek nem tartoznak szorosan a vásárláshoz! (OFE)
     
  • Tudja meg, mikor és hogyan vonhatja vissza megrendelését, vagy küldhet vissza valamit visszatérítésre még a megrendelés kiadása előtt. Ellenőrizze, hogy vannak-e a visszavonásnak vagy visszaküldésnek megszorításai. Ha más országból vásárol, különösképpen gondosan ellenőrizze, hogy mit kell majd fizetnie, ha vissza akarja küldeni az árut - ha a visszaküldés postaköltségét Ön kellene viselje, ez az áruvisszaküldést megfizethetetlenül költségessé tenné. Legyen különösen elővigyázatos olyan helyeken való vásárlásnál, amelyek nem írják ki az áru visszavételi és visszafizetési feltételeiket. (OFE)
     
  • Ha olyasmit vásárol, amelynél vevőszolgálati munka válik szükségessé, mint pl. elektromos berendezés, ellenőrizze a szavatossági vagy garanciális feltételeket és kontrollálja, mit kell tennie, ha valamilyen szavatossági vagy garanciális javítás válik szükségessé. (OFE)" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr531355699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása