Elátkozott webáruház vagy jó üzlet?
2009. június 11. írta: vecseilaszlo

Elátkozott webáruház vagy jó üzlet?

Fejlődnek a hazai online boltok, de nem eléggé. A nem vonzó kinézet mellett sokszor a biztonsággal is probléma lehet.


Forrás: PCWORLD.üzlet
Szerző: Turcsán Tamás


"Hatalmas lemaradásban vannak a hazai online boltok, nemzetközi társaik nem csak szebbek, jobbak, de legtöbbször olcsóbbak is. Mondhatjuk, hogy Amerikában könnyű online shopot nyitni, hiszen a vásárlói szokások szinte egyértelművé teszik az ilyen szolgáltatások sikerét.

A hazai igénytelenség dömpinget azonban mégsem indokolja a kisebb forgalom. A hiba valahol a fejlesztés táján gyökerezik. Sokan azt gondolják, hogy az interneten boltot nyitni olcsó és jó üzlet. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a jó üzlethez mindenképpen megfelelő mennyiségű pénzre is szükség van, mivel ennek híján a bolt is szedett-vedett lesz.

Hibák és zsákutcák
A hazai oldalak egy része úgy gondolja, hogy elég feltölteni egy halom terméket, aztán majd özönlenek a vevők. Mindenkit ki kell ábrándítsak, a vevők többsége az interneten még mindig inkább információt keres, mint terméket. Ez persze nem zárja ki, hogy oldalainkon vásároljanak is az érdeklődők, ehhez azonban információ kell a termékről. Sok információ!

A webáruház folyamatos frissítést és állandó odafigyelést igényel, különben a vevők átmennek a konkurenciához. A termékpaletta kiválasztásakor" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr771172241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása