Hálóstíl - Előkelő portékák az interneten
2009. május 07. írta: vecseilaszlo

Hálóstíl - Előkelő portékák az interneten

Luxusholmit már nemcsak az átverésgyanús netes aukciókon, hanem online márkaboltokban is lehet vásárolni, de Magyarországra még kevés világcég szállít közvetlenül.

Forrás: hvg.hu
Szerző: Vajna Tamás

""Bár az elmúlt évtizedben az internet az olcsó vagy legalábbis a tradicionális kereskedelmi csatornáknál olcsóbban beszerezhető árukínálatáról vált ismertté, a luxusmárkák marketingesei jó lóra tettek, amikor világhálós butikokat is nyitottak" - szögezi le Stefan Broda német közgazdász az e-kereskedelemről írt tanulmányában. Szerinte a felső kategóriás divatcégek az internet naprakészségét lovagolják meg: "a Gucci, a Prada vagy a Hermes vásárlóközönsége nem elsősorban spórolni szeretne, habár az akciós vagy a kifutó termékeket a világért sem hagynák ki. Nekik azonban az a legfontosabb, hogy azonnal szemügyre vehessék a legújabb kollekciókat és a limitált szériákat."

"A hamisítványokat is kínáló netes bolhapiacok ellen a legjobb védekezés a támadás" - szögezte le a HVG kérdéseire küldött válaszlevelében az internetpiacra szinte elsőként beszálló eLuxury sajtóirodája. A világhálós luxuskereskedelem egyik úttörője, a 2000 júniusában az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton által 50 millió dolláros alaptőkével alapított e-kereskedelmi cég nemrégiben csatát is nyert a luxusnak álcázott gagyi kópiák elleni harcban" ... >>

(a cikket csak regisztrált és belépett felhasználók olvashatják)

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr131102485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása