Mélyrepülésben a könyvkiadás
2009. április 20. írta: vecseilaszlo

Mélyrepülésben a könyvkiadás

Drasztikusan csökkenhet az újonnan kiadott könyvek száma az idén. A nagy láncoknak az eladások visszaesésénél komolyabb fejtörést jelent a költségeik váratlan megugrása, a kiadóknak pedig a terjesztők romló fizetési hajlandósága.

Forrás: MARKET!NG&MEDIA
Szerző: Heszler Róbert


"Száz új, magyar nyelvű kötet jelenik meg az április végén tartandó Könyvfesztivál alkalmából. Ez első látásra soknak tűnhet, viszont ha megnézzük a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) egy évvel ezelőtti közleményét, akkor kiderül, hogy tavaly háromszáz kötet debütált a fesztiválon. Ez lesz az első olyan rendezvény, ahol a szélesebb közönség is szembesülhet azzal, hogy már most jelentősen visszaesett az újonnan kiadott könyvek száma.

„Sikerült olyan, régebben kiadott könyveinkből is újra beszállítanom a terjesztőknek, amelyeket fél éve a túlkínálat miatt nem vettek volna be” – mesélt lapunknak az új kötetek megcsappant számának hatásáról az egyik kiadó vezetője. A válság tehát nem hagyja érintetlenül a könyvpiacot sem, a megjelenő művek csökkenő száma azonban csak a tünet, a bajok mélyebben gyökereznek." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr841076389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása