Nagyot hibázott tegnap a Tesco: a legkisebb is számít?
2009. január 09. írta: vecseilaszlo

Nagyot hibázott tegnap a Tesco: a legkisebb is számít?

A tegnapi hétfő során előzetes várakozások szerint 320 millió fontnyi értékben kellett vásárolniuk a briteknek online, mely hullámot éppen a legnagyobb kiskereskedők nem tudják kellőképpen meglovagolni. Mi a hiba, amit a Tesco is elkövet? A Chartered Institute of Marketing for Wales jónéhány érdekes pontra rámutat.

Forrás: Pénzcentrum.hu

"Karácsony közeledtével egyre többen fordulnak a netes vásárlás felé, hogy pénz és időt spóroljanak meg, a tavalyi tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy az ünnep beköszöntével, gyakorlatilag azonnal leárazásokra vadásznak a vásárlók online. (Tavaly karácsony napján 84 millió fontot költöttek el a britek neten.)

Várakozások szerint az év legnagyobb online értékesítési forgalmát produkáló napja december 8-a, hétfő a szigetországban, a tegnapi nap hivatalos statisztikáira azonban még minden bizonnyal várni kell egy darabig. Amit addig is tudni lehet az nem más, hogy a komoly offline jelenléttel rendelkező kiskereskedelmi szereplők gyakran az indokoltnál jóval kisebb hangsúlyt fektetnek az online értékesítésre, ezért súlyos összegeket dobnak ki az ablakon.

A Chartered Institute of Marketing for Wales igazgatója nyilatkozatában kiemelte, hogy a honlap kinézetének úgy kell vonzania a fő célcsoportot, hogy közben egyéb potenciális vásárlókat sem taszít. Ezen kitételnek meglehetősen nehéz megfelelni, de korántsem lehetetlen." ... >>

A cikket csak regisztrált felhasználók olvashatják.
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr100863588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása