Hogyan lehet blokkolhatatlan hirdetéseket elhelyezni egy weblapon?
2008. november 04. írta: vecseilaszlo

Hogyan lehet blokkolhatatlan hirdetéseket elhelyezni egy weblapon?

Listás elfedett hirdetés ● Cikk-ként tárolt hirdetés ● Központosított reklámok aldomain-ekkel ● Tipikusan rossz megközelítések ● SEO

Forrás: deejayy.hu
Szerző:
deejayy

"A reklámszűrő alkalmazások (legyen az böngészőbe épített, vagy külső program) jellemzően úgy működnek, hogy a böngésző által lekért URL-ben megkeresnek egy előre beállított mintát. Ha erre a mintára illeszkedik a cím, lezárják a kapcsolatot, vagy eleve el sem kezdik az adatlekérést. A szűrő tehát egy listára épül, melyet vagy a felhasználó épít meg a böngészése során, vagy letölt egy kész listát.

Létezik banner alapú szűrő is, mely a szabványos banner-méretekre fókuszál, így meg tudja állapítani egy képről a mérete alapján, hogy az most reklám-e, vagy sem. Ez persze többnyire pontos, viszont ilyen méretű képeket felesleges elhelyeznünk a weblapunkon, mivel megeshet, hogy azokat a banner-szűrők letiltják. Ezen kívül gyanúsnak vélik még a flash-animációkat is (pl. létezik Firefox-hoz olyan kiegészítő, mely alapból nem tölti be az SWF fájlokat, csak egy kattintás után).

Bár nem vagyok online-marketinges, véleményem szerint a reklámozóknak az a célja, hogy az általuk hirdetett weboldalra minél többen ellátogassanak, ezt pedig bannerekkel, szöveges reklámokkal, animációkkal kívánják elérni. Ha a felhasználó, aki böngészi a reklámokkal teli weboldalt, kiszűri az ilyen általa feleslegesnek vélt elemeket az oldalról, akkor egyre kevesebb embert tudnak rávenni a kattintásra.

Javaslat a hirdetőknek:" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr98748322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása