KSH: 2010-re a mobilnet lesz a piacvezető technológia
2008. október 01. írta: vecseilaszlo

KSH: 2010-re a mobilnet lesz a piacvezető technológia

Az idei évben már valódi alternatívát jelent a vezeték nélküli internet a klasszikusnak számító ADSL- és kábeles termékekkel szemben. Az egyre alacsonyabb árak, az olcsó eszközök, és a szabadság élménye sokakat sarkall a váltásra.
 

Forrás: [origo]


"A Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentése alapján, Magyarországon már több mint 11,5 millió mobilelőfizetés van, és a mobilmegoldás 73-27% arányban vezet a vezetékes telefonnal szemben - az elindított hívások arányát tekintve. A post-paid, tehát utólag fizető ügyfelek száma 308 ezerrel, a pre-paid, vagy feltöltőkártyás felhasználók száma pedig 727 ezer fővel emelkedett. Az összes előfizető között a két csoport százalékos aránya nem változott.

Újabb internetszolgáltatók jelentek meg a piacon, és ezzel számuk elérte a 415-öt. A webhez hozzáférő, szerződéses ügyfelek száma megközelítőleg 2,1 millió. Sajnos arról nincs konkrét információ, hogy ezen felhasználók közül ki éri el szélessávon az világhálót (egyébként ez hozzávetőleg 71%-ot tehet ki), mivel nem egyértelmű, hogy mit is lehet szélessávú technológiának tekinteni. Mindenesetre a statisztikák alapján a legrégebbi módszerrel, a modemmel betárcsázós ügyfelek száma továbbra is rohamosan csökken.

A hazai internetelérések közötti verseny erőviszonyait alpvetően átrajzolja a mobilinternet térnyerése. Az" ... >>

 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr87673379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása