Gyilok, futurisztikus paranoia és vámpírbűnök öt éven át
2008. június 19. írta: vecseilaszlo

Gyilok, futurisztikus paranoia és vámpírbűnök öt éven át

Az Agave-sztori



Forrás: hvg.hu




Ötéves az Agave könyvkiadó. Sikersztori az övék, a minőségi szórakoztató irodalom klasszikus és feltörekvő szerzőinek, például Philip K. Dicknek, Hamiltonnak, Saylornak, Blocknak és Le Carrénak a regényeit dobják piacra. Már a századik címüknél tartanak.

A legtöbb olvasó nem figyeli, hogy a könyveit melyik kiadó adja ki, a szerzőre, a címre, a borítóra koncentrál. És persze a könyv árára. Ma több olyan kiadó is jelen van a magyar piacon, amely az üzleti célok mellett szerelemből, szerelemmel csinálja a könyveket. Ezt az olvasó is megérzi.

A szórakoztató könyvek rajongóit az Albatrosz sorozat óta nem sikerült igazán boldoggá tennie egyetlen kiadónak sem. Aztán 2003-ban négy fiatal srác úgy döntött, hogy majd ők kiadják azokat a könyveket, amelyeket a többi kiadó nem hajlandó. Bíztak abban, hogy lesz elég jó ízlésű olvasó az országban, akinek érdemes minőségi szórakoztató irodalmat előállítani. Varga Bálint, Csurgó Csaba, Meznerics Gergely és Kuszkó Rajmund már az első könyveivel sem nyúlt mellé, Laurel K. Hamilton vámpírvadászos sorozata például azóta is újabb és újabb rajongókat gyűjt be, túljárnak már a tizedik köteten is, az Agave kiadó
pedig a magyar könyvpiac megkerülhetetlen szereplőjévé vált.

Az Agave tipikus olvasója nagy valószínűséggel sorozatfüggő, és egymás mellé stócolja a kiadó könyveit ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr96529010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása