Rekordbevételek az online zenéből
2012. július 05. írta: vecseilaszlo

Rekordbevételek az online zenéből

vecseilaci_49x61.jpg Az Egyesült Államokban is átfordulni látszik a zenei forradalom. Az ottani egyik legerősebb online zenei streaming zeneszolgáltató, a Pandora első negyedéves adatai erős növekedést mutatnak minden téren, még annak ellenére is, hogy a Spotify is igyekszik megerősíteni pozícióit az USA-ban.

Forrás: HWSW
Szerző: Dojcsák Dániel

"A Pandora 80,8 millió dolláros árbevételt jelentett a 2012-es első negyedévre, ami az egy évvel korábbihoz képest 58 százalékos növekedés, illetve bőven felette van annak a 74,3 millió dolláros várakozásnak, amit a tőzsdei elemzők megfogalmaztak. A bevételek nagy része továbbra is hirdetésekből érkezik, sőt, a növekedés motorja leginkább ez volt az elmúlt évben, hiszen 62 százalékos növekedéssel az első három hónapban 70,6 millió dollárnyi hirdetési pénz folyt be a Pandora szelencéjébe.

Minden mutató a pirosban
A cég vezérigazgatója, Joe Kennedy szerint kitűnő rajtot vett idén a Pandora Media, túlteljesített minden elvárást, így az egész évre nézve emeli az előrejelzéseket. Kennedy szerint a hirdetők mindenhol ott akarnak lenni ahol a fogyasztóik, így az online zenei szegmensben is. A legnagyobb 50 amerikai reklámköltő túlnyomó része vásárolt már multiplatform megjelenési felületeket a Pandorán keresztül, elérve az asztali és a mobilos felhasználókat is.

A növekedés viszont nem a jobb rendszerből vagy a hatékonyabb üzleti modellből származott, hanem egyszerűen növekedett a felhasználói szám. Egy év alatt" ... >>

Pandora.jpg

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg! 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr594620776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása