Hétmilliárdos értékeléssel nyit a tőzsdén a Zynga
2011. december 21. írta: vecseilaszlo

Hétmilliárdos értékeléssel nyit a tőzsdén a Zynga

A Facebook sikertörténetének másik nagy nyertese, a Zynga a közösségi oldalt messze megelőzve lép ma tőzsdére. A cég értékelése meglehetősen visszafogott, a korábban emlegetett 16-20 milliárdos piaci kapitalizációhoz viszonyítva kifejezetten alacsony, 7 milliárd dollár.

Forrás: HWSW
Szerző: Gálffy Csaba

"A mai kibocsátás során 100 millió darab részvényt értékesít a Zynga darabonként 10 dolláros áron, ezzel a cég 14,2 százaléka kerül közkézre. A Zynga fenntartja magának a jogot, hogy szélsőségesen erős kereslet esetén további 15 millió részvényt értékesíten, ebben az esetben a társaság 16,4 százaléka kerülne tőzsdére. A forgatókönyv szerint tehát 1-1,15 milliárd dollárnyi tőkét von be a vállalat, ez a Google 2004-es IPO-ja óta a legnagyobb ilyen tranzakciónak számít az Egyesült Államokban - összehasonlításképpen a Groupon 700 millió, a VMware pedig 1 milliárd dollárnyi részvényt adott ki a kezdeti kibocsátás keretében.

A Zynga játékkészítő cég, az ipar nagyjaitól, az Electronic Artstól vagy az Activision-Blizzardtól eltérően azonban szinte kizárólag a Facebookon van jelen és az alkalmi játékosokat szólítja meg. Termékei közé tartozik a 'Ville sorozat (FarmVille, CityVille), de jövedelmező a Zynga Poker és a Mafia Wars is. A Facebooktól eltérően a Zynga nem elsősorban hirdetésekből él, hanem a játékosok számára értékesít virtuális javakat - ez a bevételének 94 százalékát adta.

Hangulat kérdése?
A Zynga hagyományos módon számolt bevételeinek bővülése az elmúlt három negyedévben megtorpant, a korábbi robbanásszerű növekedés után 270 millió dollár körül ragadt a forgalom. A KBC Equitas szerint" ... >>   

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr723478489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása