Tavaly is szárnyalt a magyarországi e-kereskedelem
2011. szeptember 14. írta: vecseilaszlo

Tavaly is szárnyalt a magyarországi e-kereskedelem

Ezzel a címmel tette közzé pár napja a GKIeNET piackutató cég az éves jelentését a hazai elektronikus kereskedelem alakulásáról. A címválasztás egyáltalán nem meglepő, hiszen az elmúlt években folyamatosan bővült az internetes kereskedelem, a kérdés inkább mindig csak az volt, hogy éppen mennyivel.

Forrás: Webshop Experts - A webáruházak szakértői

"Akik az e-kereskedelem világában mozognak már megszokhatták, hogy a piackutató cég minden évben közli a hazai forgalomra vonatkozó adatokat, illetve emellett a webáruház-tulajdonosok segítségével egy igen pontos becslést is ad a jövő évre vonatkozóan. S bár a tavalyi eredményeket már idén májusban közölték, hivatalosan azok még csak nemrégiben lettek közzé téve.

Az eredmények a következők
Idén közel 3000 online áruház került megkeresésre, s a válaszok alapján azt lehet megállapítani, hogy a hazai e-kereskedelem forgalma 2010-ben 133 milliárd forint volt, ami a teljes kiskereskedelmi forgalom 1,8%-át teszi ki. Az idei évre vonatkozó becslés alapján pedig a forgalom 155-160 milliárd forint környékén prognosztizálható. A felmérésből továbbá az is kiderült, hogy 2010-ben több mint 1,2 millióan vásároltak legalább egy alkalommal az interneten.

Mint ahogyan azt már említettük a 133 milliárd forint igencsak közel van a 2009-es becsléshez, mely 135 milliárd forintot jósolt 2010-re. A jövő évi becslésből viszont az látszik, hogy" ... >>

 
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr503219676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása