Brutálisan nő a Facebook üzleti értéke
2010. november 18. írta: vecseilaszlo

Brutálisan nő a Facebook üzleti értéke

A Facebook becsült értéke meghaladta az eBay online-áruházét, amivel világ legnagyobb közösségi portálját működtető cég az USA harmadik legnagyobb internetes vállalata lehet.

Forrás: Terminal

"Az illikvid pénzügyi eszközök online adásvételének otthont adó SecondMarketen forgó Facebook-részvénycsomag értéke alapján a vállalat 41 milliárd dollárt ér, míg az eBay kapitalizációja a Nasdaqon forgó papírjai alapján 39,3 milliárd dollár. (Egy évvel ezelőtt még csak 9,5 milliárd dollárra becsülték a Facebook értékét - Napi Gazdaság, 2009. november 26.) Az Amazon.com Inc. internetes aukciósház kapitalizációja 74,4 milliárd, a Google Inc.-é pedig 192,9 milliárd dollár. A Facebook értéke az elmúlt évben megtriplázódott - állította egy neve elhallgatását kérő forrás a Bloombergnek. A SecondMarket bizalmasan kezeli ügyfelei adatait, a Facebook, mivel zárt társaság, nem hozza nyilvánosságra pénzügyi adatait. Egy korábbi kiszivárogtatás alapján a vállalat 2010-ben 1,4 milliárd dollár árbevételre számít a 2009-es 800 millió után.

A becslés mindezek alapján bizonytalan, ám a hírügynökségnek nyilatkozó elemzők úgy vélik, alátámaszthatja megalapozottságát, hogy" .. >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr192453879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása