Kiemelkedő negyedévet zárt a Google
2010. október 21. írta: vecseilaszlo

Kiemelkedő negyedévet zárt a Google

A Google Inc. 7,29 milliárd dolláros bevételt ért el a 2010. szeptember 30-án zárult negyedévben, ami 23%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Forrás: Google Sajtóközlemény

„A Google kitűnő negyedévet zárt” – mondta el Eric Schmidt vezérigazgató. „Alaptevékenységünk kiemelkedő mértékben növekedett, míg újabb üzletágainkban – elsősorban a display és a mobil területen – továbbra is jelentős a növekedési momentum. Az elkövetkező időszakban is folytatjuk az agresszív befektetési politikát, mind emberi erőforrásaink, mind termékeink tekintetében, hogy tovább haladhassunk az innováció útján.”

Az elért eredményekben az alaptevékenység dinamikus fejlődése mellett kiemelten fontos szerepet játszott a display üzletág jelentős bővülése. Ennek eredményeképp a szegmensben éves szinten 2,5 milliárd dolláros bevételt vár a Google. Kiemelten jól szerepelt az elmúlt időszakban a mobil üzletág is: a mobil hirdetésekből származó bevétel éves szinten meg fogja haladni az egymilliárd dollárt.
 
A harmadik negyedéves nettó profit 2,17 milliárd dolláros szintje 32%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az egy részvényre jutó eredmény 6,72 dollár, az egyszeri tételek hatásait kiszűrve pedig 7,64 dollár volt a szeptember 30-án zárult negyedévben.

A teljes, angol nyelvű jelentés itt olvasható:

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr62379285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása