PPO-tanulságok: Mire figyeljünk elektronikus vásárláskor?
2010. február 03. írta: vecseilaszlo

PPO-tanulságok: Mire figyeljünk elektronikus vásárláskor?

Bár a PPO eset újabb sajnálatos negatív példa arra, hogy az elektronikus kereskedelemnek tisztességtelen szereplői is vannak, a Fair Business Minősítő Testület tapasztalata szerint a tisztességes és korrekt kereskedők vannak többségben.

Forrás: Világgazdaság Online

"Az internetes kereskedőket minősítő testület felhívja a figyelmet arra, hogy a Fair Business embléma automatikusan jelzi a vásárlók számára, hogy megbízható elektronikus kereskedelmi honlapon vásárolnak. A testület összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat és ellenőrizendő tételeket az internetes vásárlás kapcsán.

A regisztráció során csak és kizárólag az azonosításhoz és az áru házhozszállításához szükséges legfontosabb adatokat adják meg. A vásárlás pénzügyi része a legtöbb elektronikus áruházban elkülönül a vásárlási folyamattól és egy védett banki oldalon történik meg. Ott kell megadni a bankkártyaszámot, amit a bank a törvényeknek megfelelően csak az adott tranzakcióhoz használhat fel és a közölt adatokat a kereskedő nem ismerheti meg.

Nagyon fontos, hogy az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSzF, vásárlási feltételek, stb.) mindenkor olvassuk el, még a regisztrációt megelőzően, és győződjünk meg arról, hogy milyen feltételekkel valósul meg a vásárlás." ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.   

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr21723824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása