Torlódás az interneten
2010. január 21. írta: vecseilaszlo

Torlódás az interneten

A világhálón általában egy-egy dugó csak néhány másodpercig tart és a ezeket a fennakadásokat a legtöbb felhasználó észre sem veszi.

Forrás: SG.hu - Informatika & Tudomány

"Aki csak e-mailt küld, az gyakorlatilag semmit sem vesz észre egy online dugóból, de az élő videobeszélgetéseknél vagy a VoIP-hívásoknál azonban azonnal szembeötlik, ha elcsúszik a hang vagy kockásodik az addig tökéletes kép. Napjainkban egyre gyakrabban vannak dugók a világhálón. Az ok egyszerű: jelentős mértékben megnőtt az online továbbított adatmennyiség. Ugyan a szolgáltatók igyekeznek bővíteni és fejleszteni a meglévő infrastruktúrát, azonban ez csak az egyik lehetséges megoldás.

Informatikusok és gazdasági szakemberek olyan ezt kiküszöbölő rendszert vezetnének be, ami reményeik szerint hatékony és sikeres lehet. Jelenleg minden adatcsomag azonos prioritással közlekedik az interneten. Az új elgondolás alapja, hogy bizonyos adatcsomagok a jövőben elsőbbséget élveznének, hiszen egy e-mail adott esetben fontosabb lehet egy letöltésnél.

Az elképzelést elsősorban az Egyesült Államokban támadják a webes cégek, élükön a Google-lel és az Amazonnal. Ők ugyanis attól félnek, hogy így könnyen több osztályos internet és diszkrimináció alakulhatna ki. A gyorsabb adattovábbítást megfizetni tudók előnyt élveznének a többiekkel szemben. A Google, az Amazon és több más cég álláspontja ezzel szemben az, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr781690153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása