SEO Magyarországon, 2010-ben
2010. január 18. írta: vecseilaszlo

SEO Magyarországon, 2010-ben

Sokmindenben változott nemhogy 2002-höz, de 2008 elejéhez képest is. Nehezebb, kockázatosabb, összetettebb lett a SEO. A piaci szereplők minden szektorban komoly organikus (SEO) pozíciókat foglaltak, melyek esetleges megtámadása, elszívása nagyságrenddel nehezebb és összetettebb, mint akár 2 éve volt.

Forrás: SEO blog
Szerző: Bánóczy Zoltán


"Ha valaki ma indul egy új szolgáltatással egy SEO-orientált területen, nagyon-nagyon pöngének kell lennie ahhoz, hogy másfél év alatt fel tudja magát tornászni a középmezőny tetejére. Az új szereplő jellemzően arra a pillanatra várhat, amikor az adott szektorban vezető szolgáltatás SEO-ilag meggyengül, meginog.

A rossz technológiai döntések miatt organikusan labilissá vált weboldal már rövidtávon is vissza képes süllyedni a középmezőnybe. Erre láthattunk pár példát jópár területen; jó ütemérzékű középmezőnyösök cserélték meg organikus látogatottságukat a piacvezetővel. Hogy a nagyságrend érezhető legyen: havi sokszázezer látogató tét, sokszázezer nagyon jó ’minőségű’ látogató.

Hogy csak saját praxisomból mondjak a találati listákon is jól érzékelhető példákat: az egy dizájnváltási projekt keretében elhasalt vendegvaro.hu pozícióit át vette az iranymagyarorszag.hu, és meg merném kockáztatni, hogy az Árukereső organikus forgalma is megcsappant (elsősorban a longtail), amióta a keresőoptimalizálás meglehetősen agresszív útjára léptek - a látogatókat örökölték a többiek: elsősorban az Olcsóbbat.hu és Kirakat.hu.

Az új szereplőnek tisztában kell vele vennie, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr41681319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása