Eurómilliós bírság az eBay aukciós háznak
2010. január 05. írta: vecseilaszlo

Eurómilliós bírság az eBay aukciós háznak

Bár a francia eBay-en tilos a Christian Dior-, Kenzo- és Givenchy-termékek árusítása, a webáruház nem vette figyelembe az erről szóló bírósági végzést. Emiatt most egy újabb döntés nyomán 1,7 millió eurót kénytelen fizetni.

Forrás: Computerworld
Szerző: Bogár Szabolcs


"Egy francia bíróság 1,7 millió euróra büntette az eBay-t, mert a webáruház tovább folytatta azon parfümök értékesítését, amelyeket egy korábbi döntésben egyszer már megtiltottak neki.

Az ítélet a luxuscikkeket gyártó Moët Hennessy - Louis Vuitton (LVMH) holding egyik korábbi megnyert ügye alapján született, amelyben cég a Christian Dior, Kenzo és Givenchy márkák kapcsán törvénytelen marketinggel és értékesítéssel (az LVMH kizárólag saját exkluzív viszonteladói hálózatán keresztül értékesíti termékeit), valamint hamis termékek árusításával vádolta az eBay-t. A júniusban született döntésben az illetékes párizsi bíróság az előbbi miatt 3,05 millió, az utóbbi kapcsán pedig 35,5 millió euró büntetés megfizetésére kötelezte a céget. A bírósági végzés felszólította az eBay-t, hogy ne értékesítsen LVMH-termékeket a francia fogyasztóknak, és 50 ezer eurós napi bírságot helyezett kilátásba, ha csak egy ilyen termék is szerepel az oldalon. A hétfői döntés ennek kapcsán született.

Az eBay úgy nyilatkozott, egy kifinomult technológiai megoldással próbálják" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr721649126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása