Fizetni kell a spamvizsgálatért az NHH-nál
2009. december 23. írta: vecseilaszlo

Fizetni kell a spamvizsgálatért az NHH-nál

Az NHH spamládája már a múlté, október óta csak hivatalos közigazgatási eljárással lehet spamet bejelenteni. A bürokrácia nehezíti a kéretlen levelek lefülelését, a Hatóság ennek ellenére bizakodó. A biztos eljárásért 2200 forintos illetéket kell leróni, remélhetőleg ez nem veszi el a kedvét a feljelentőknek.

Forrás: HWSW
Szerző: Dojcsák Dániel


"Az NHH évek óta üzemeltetett egy spambejelentő e-mail címet, ahová az állampolgárok bátran küldhették be a postafiókjukban landolt kéretlen reklámleveleket. Természetesen a Viagra, Rolex és orosz ingatlan hirdetéssel nem tudott mit kezdeni a Hatóság, de a magyarországi vállalkozások és szervezetek által szétterjesztett kéretlen reklámlevelek, hírlevelek, ajánlatok vizsgálat tárgyai lettek.

Ugyan a büntetés mértéke továbbra is 50 és 500 ezer forint közötti lehet maximum (ez bármennyi alkalommal ismételhető), ami nem feltétlenül riasztó jellegű egy nagyobb projekt költségvetéséhez viszonyítva, de a presztízsveszteség és a folyamatos közigazgatási figyelem miatt többen is hajlandóak jobb belátásra térni. Tavaly többek közt a Hermina Bau építőipari vállalkozást sikerült leszoktatni arról, hogy újonnan épülő lakásait spamekkel reklámozza.

A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény 2009. október 1-től hatályba lépő változtatása viszont némileg megzavarta az NHH kéretlen reklámokkal kapcsolatos tevékenységét is. Mivel a módosított törvény újradefiniálja az ügyfél és az eljárás fogalmát is, ezért a jövőben az egyszerű bejelentéshez is Ügyfélkapu regisztráció és hosszas nyomtatványtöltögetés társul, nem elegendő egy egyszerű kommentárral továbbítani a Hatóságnak a problémás leveleket.

A törvény pontosít, az NHH csak végrehajtja azt
A hivatalos magyarázat szerint" ... >>

 

Korábbi információ:

Változott a spambejelentés módja a hatóságnál

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr461618205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása