A Facebook húzza a híroldalak olvasottságát
2009. december 03. írta: vecseilaszlo

A Facebook húzza a híroldalak olvasottságát

Amerikában már sikersztorik vannak, a britek még csak kísérleteznek, de a közösségi kommunikáció mentheti meg az online sajtót.


Forrás: HWSW
Szerző: Dojcsák Dániel


"A brit közszolgálati médium, a BBC is úgy döntött, hogy befogadja napi életébe a közösségi médiát. Ehhez első lépésként létrejött egy "közösségi média szerkesztői" poszt, illetve teljesen átalakult a weboldal is. Úgy tűnik a britek is megirigyelték a sikeres amerikai közösségi hálózatokra támaszkodó médiumok látogatottságnövekedését.

A HuffPo durván előz
A minta egy amerikai politikai blogoldal esetében már helyesnek bizonyult. A Huffington Post egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy csatlakozik a Facebook Connect rendszeréhez, s létrehoz egy közösségi híroldalt. Egy hónappal az indulás után már havi 6,8 millió egyedi látogatót könyvelt el a szolgáltatás, s ennek köszönhetően maga a Huffington Post is 9,47 millióra nőtt, megelőzve ezzel a Washington Post-ot és a BBC-t is, sőt a lap így megközelíti a legnépszerűbb amerikai lap, az USA Today 9,9 milliós napi egyedi látogatószámát is.

Eric Hippeau, a Huffington Post vezetője nem csinál titkot abból, hogy az egy év alatt több mint 50 százalékos növekedés nagy részéért a Facebook integráció felelős, s a nem címlapról induló látogatások 48 százaléka (3,5 millió), illetve a kommentek 15 százaléka a közösségi oldalról jön. A számok pedig egyre jobban tolódnak el a közösségi hálózat javára.

Social News
A Social News nevű szolgáltatás egyrészt azt a kényelmet kínálja a felhasználóknak, hogy" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr551571518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása