Pénztermelő webshopok I.: termékoldalak
2009. október 29. írta: vecseilaszlo

Pénztermelő webshopok I.: termékoldalak

Sokat változott az e-kereskedelem az elmúlt években Magyarországon. Fejlődésnek ezt csak jóindulattal lehet nevezni, hisz a legtöbb webshop éppen hogy csak működik, és igen messze van attól, hogy valódi eszköze legyen a hatékony kereskedelemnek. Mindenesetre már annak is örülhetünk, hogy létezik a magyar e-kereskedelem, de van még rajta mit dolgozni.

Forrás:
Ergománia - Használható honlapot mindenkinek!
Szerző: Rung András, webergonómiai tanácsadó


"A feladat egyáltalán nem lehetetlen. Csupán csak jobban oda kell figyelni az emberek valós igényeire, képességeire és követni kell néhány egyszerű, de fontos szabályt. Már régóta tudjuk, hogy egy kisebb használhatósági ráncfelvarrás is drasztikus bevételnövekedést hozhat. Mára már teljesen elfogadott tény, hogy a piacvezetők az ergonómiát szemléletükbe szervesen beépítő oldalak lesznek csak.

Álljon itt néhány jó tanács mindazoknak, akik már rendelkeznek kereskedelmi oldallal, vagy tervezik annak létrehozását:

Elegendő termékinformáció
Még a kisebb vásárlási döntéseink előtt is szeretjük megvizsgálni a boltban a kiválasztott terméket. Olvashatunk csomagolásán, megfoghatjuk, beszélgethetünk az eladóval a termékről. Egy webshopban erre nincs mód. Ha árunk (ha egyáltalán nem felejtjük el kiírni) nem drasztikusan olcsó, akkor nem fogják megvenni termékünket, ha nem biztosítunk a valódi vásárlást közelítő élményt. Sajnos gyakran találkozok azzal, hogy akár egy több száz ezer forintos termékről is egy-két soros információ van odavetve. Ilyenkor a vásárló biztos elhagyja oldalunk, és vélhetőleg sosem tér vissza hozzánk.

Célszerű ezért a termékekről minél több információt adni. Akit igazán érdekel egy termék, az szívesen tudna meg róla minél többet. Adjuk meg a termék tulajdonságait, méretét, anyagát stb. mindent, amiről el tudjuk képzelni, hogy fontos lehet a vasárlói döntés meghozatalában. Az Apple termékoldalán láthatjuk, hogy megadják a" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr451465319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása