Vétel a neten: fő a körültekintés
2009. szeptember 18. írta: vecseilaszlo

Vétel a neten: fő a körültekintés

Ha kellően óvatosak vagyunk, akkor nem kell félnünk a világháló kalózaitól
Lassan, de oldódik a magyar kártyabirtokosok netes vásárlással szembeni óvatossága. A MasterCard friss hazai kutatása szerint a megkérdezettek nyolc százaléka használja rendszeresen internetes vásárlásra a plasztiklapot, míg négy éve még csak egy-két százalék volt ez az arány.


Forrás:
Népszabadság Online

"Az internetes kártyás fizetéskor nagyon körültekintőnek kell lennünk. Miután kiválasztottuk a terméket vagy szolgáltatást, még a fizetés előtt ellenőrizzük le a boltot. Erre elég egy telefonhívás: ha a bolt nem ad meg telefonszámot, amin fel lehet hívni, az már önmagában gyanús. Érdemes elolvasni az általános vásárlási feltételeket. Ezt vagy egy külön dokumentum tartalmazza, vagy pedig a tranzakció közben mutatják meg. Ismerete fontos ahhoz, hogy tisztában legyünk az esetleges visszatérítés feltételeivel, ne érjen meglepetésként, ha esetenként elzárkóznak ettől egy reklamációnál. (Az EU-n belül ugyan nagyjából egységesek a szabályok, de ahány ország, annyi jogi környezet.)

Ezután sor kerülhet a kártyaadatok megadására: ilyenkor a netes kereskedő vagy átirányítja a vevőt egy bank felületére, vagy pedig saját honlapján oldja meg a dolgot, de mindenképpen jeleznie kell különböző biztonsági tanúsítványokkal, hogy az interneten küldött adatokat mások nem láthatják. Ha nincsenek ilyen tanúsítványok, ne vásároljunk!

A kártya hátoldalán lévő ellenőrző kódokat természetesen mindig kérik a fizetési rendszerek (nagyon kevés kivétel van, amikor nem), ugyanakkor PIN kódot sosem." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr451390195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása