Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyrt. Féléves jelentés - 2009. I. félév
2009. augusztus 28. írta: vecseilaszlo

Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyrt. Féléves jelentés - 2009. I. félév

2009 első félévében a Bookline 1,6 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, amely közel 12%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Forrás: Budapesti Értéktőzsde

"A könyv és egyéb termékek kis- és nagykereskedelmi forgalmából származó árbevétel több mint 1,3 milliárd forint volt. Ezen belül továbbra is a könyv kiskereskedelem árbevétele képviselte a legnagyobb arányt, az új könyv értékesítés stagnálása ellenére. Az egyéb termékek forgalma a félév során meghaladta a 11%-ot, míg a nagykereskedelmi forgalom aránya 15% körül alakult. A forgalom növekedése a kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt elmaradt a tervezettől, illetve a korábbi évek növekedési ütemétől, azonban így is rendkívül kedvező, hiszen a KSH adatai szerint a könyv-, újság- és papíráru kiskereskedelem volumene az év első 5 hónapjában 4,2%-kal volt alacsonyabb, mint az elmúlt év azonos időszakában.

2009-ben a menedzsment kiemelt feladatának tekinti a hatékonyság és az eredményesség javítását. Ezzel összhangban az első és második negyedévben is több olyan intézkedést hajtott végre, melynek célja a költségek csökkentése, illetve a fedezet növelése volt. Ezek eredményeképpen a második negyedében az anyagjellegű ráfordítások 6%-kal, a személyi jellegű ráfordítások 8,5%-kal voltak alacsonyabbak, mint az első negyedévben.

A Társaság az első félévet 115,6 millió forintos mérleg szerinti veszteséggel zárta." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr531342429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása