Fotelból vásárolni: Neten vagy személyesen?
2009. április 10. írta: vecseilaszlo

Fotelból vásárolni: Neten vagy személyesen?

Az elektronikus kereskedelem főként kényelmi megoldásaival hódít. Az újfajta vásárlási lehetőséget 2006-ig kizárólag meglévő bolt kínálhatta, de egy jogszabályi módosítás felülírta az addigiakat. Így terjedhet a kényelmes, karnyújtásnyira lévő, jellemzően olcsóbb, kibővült beszerzési piaccal operáló netes kereskedés. Ám az örömbe üröm is vegyült.

Forrás: mix online - a HÍR és ami mögötte van
Szerző: tsz


"Az internet üzleti célú alkalmazása új lehetőségeket adott, egyben új problémákkal szembesítette a felhasználókat és a jogalkalmazókat. Olykor azonosíthatatlan kereskedők kínálták cikkeiket, s a pórul járt vásárlók csak a jogászoknak jelezhették sérelmeiket.

Internetes fair business?
Mayer Erika internetes jogász úgy látja: az elmúlt években jelentős lépéseket tettek. Olyan önszabályozó magatartási kódexek születtek, melyek bizonyítottan jól kezelnek egyes problémákat. A jövőbeni lépések egyik fontos eleme a csalókat kiszűrő fair business minősítő szolgáltatás. A hamarosan bevezetendő minősítés jogi és biztonsági szempontok alapján ismeri el a felhasználóbarát e-kereskedőket. A minősítő testület tanúsítványa garantálja, hogy az adott kereskedő tevékenysége megfelel a jogszabályoknak, és nem fordulhat elő, hogy másfél hónap alatt nyomtalanul eltűnik az üzlete." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr341044487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása