Web-áruház magyar áruknak
2009. március 27. írta: vecseilaszlo

Web-áruház magyar áruknak

Hazai cégek piacra jutását segíti a Premium Hungaricum Egyesület márciusban induló webes élelmiszerboltja. Az idén ötéves szervezet törekvéseit szolgálná a termelőkre, feldolgozókra és kereskedőkre vonatkozó etikai kódex is, amely nyolcvan százalékban határozná meg az áruház-láncokban a hazai termékek arányát. Szankciók híján azonban a kezdeményezés megrekedhet az ajánlások szintjén.

Forrás: [origo] vállalkozói negyed

"A Premium Hungaricum Egyesület öt évvel ezelőtt azért alakult, hogy összefogja Kárpát-medence élelmiszeriparhoz kapcsolható vállalkozásait. Tagjaik olyan kkv-k lehettek, amelyek a magyar gasztronómiai és kulturális hagyományban gyökerező, egyedülálló minőséget állítottak elő. Mellettük olyan, újonnan kifejlesztett termékek gyártói és kereskedői is csatlakozhattak, amelyek nemzetközi összehasonlításban is figyelemreméltónak mutatkoztak. A tagság eddigi legjelentősebb közös fellépése a Premium Hungaricum Kereskedőház és webáruház márciusi indítása. A kereskedőház logisztikai háttere Budapesten és környékén biztosítja az áruterítést, komoly költséget takarítva meg ezzel tagjainak.

"A webáruház ötlete régi keletű, a megvalósítás azonban tavaly nyárig váratott magára. Akkor kerültünk kapcsolatba a Ments András vezette Premium Gasztro Kft.-vel. Céljaink és elképzeléseink nagyon hasonlóak voltak, végül ők dolgozták ki a működés rendszerét. A kereskedőház indítását meglévő, ám kevéssé kihasznált kapacitások tették lehetővé. Logisztikai hátteret a már működő raktárbázis és szállítóeszközpark adott, de forgalomnövekedés esetén akár nagyobb alapterületű objektum bérlésére is szükség lehet." - mondja Kádár Imre, a Premium Hungaricum Egyesület elnöke." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr911027230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása