Karácsonyi könyvdilemma
2009. január 05. írta: vecseilaszlo

Karácsonyi könyvdilemma

Az idei karácsony egyik slágertermékeinek számítanak hazánkban és Európa más országaiban a digitális képkeretek és az elektronikus könyvek. A folyamat a kisebb könyvkereskedő cégek halálát hozhatja.

Forrás: SG.hu - Informatika & Tudomány
Szerző:
Berta Sándor

"A könyvkiadók úgy tűnik, hogy beletörődtek a megváltoztathatatlanba és elfogadták, hogy egyre népszerűbbek az elektronikus könyvek. Az e-könyvek előretörésével azonban nem csökkent a hagyományos papír alapú műveket vásárlók száma és aránya sem. Az ünnepek alatt sokan fognak majd egy pohár forralt bor mellett izgalmas krimiket, regényeket és más alkotásokat átlapozni, s elolvasni. A változást azonban ettől függetlenül megérzik a könyvkereskedők.

"A kezdetekkor az elektronikus könyvek csak egy exkluzív vásárlói réteg számára voltak érdekesek, de manapság egyre többen veszik a kezükbe ezeket a műveket. A könyvkereskedelem a következő években igazi kihívás előtt áll. A probléma az, hogy ebben az esetben már nem magáról a könyvekről szól a dolog, hanem kizárólag azok tartalmáról. Sok kollégám nem foglalkozik a dologgal, mondván: ugyan így nem akadályozzák meg, de nem is gyorsítják fel a folyamatot. Ez azonban szerintem rossz álláspont, mivel a fejlődés feltartóztathatatlan. A kérdés csak az, hogy kik lesznek ennek a folyamatnak a nyertesei: a nagy cégek, mint az Amazon vagy a Google vagy a kiskereskedők is profitálnak?" - tette fel a kérdést Stephan Jaenicke detmoldi vállalkozó, a Német Könyvkereskedelmi Egyesület elnökségének tagja.

A szakember úgy vélte, hogy" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr91854258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása