Csak minden 12,5 milliomodik spam sikeres
2008. december 04. írta: vecseilaszlo

Csak minden 12,5 milliomodik spam sikeres

Egy informatikusokból álló csoport igyekezett megfejteni a spamküldés, mint gazdasági modell titkát.


Forrás: SG.hu - informatika & tudomány
Szerző:
Berta Sándor

"Egy hasonlattal élve a kéretlen elektronikus levelek olyanok, mint a pestis, amely alól senki sem vonhatja ki magát. Mindenkit érint, legyen szó felhasználóról vagy egy vállalatról. A hét kutató első lépésként maga is elmerült a kéretlen elektronikus reklámlevelek világában. A szakemberek elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy valóban meg lehet-e gazdagodni a spamek küldéséből. Nos, a válasz igen, annak ellenére, hogy Stefan Savage és kollégái kiderítették: minden 12,5 millió kéretlen elektronikus reklámküldeményből csupán egyet nyitnak meg az emberek. Ez kevesebb, mint 0,00001 százalékos sikerarány.

A Berkeley és a San Diego Egyetemek munkatársai az év elején megszerezték a hozzáférést a Storm nevű botnet-hálózathoz és sikerült spameket küldeniük a 76 000 megfertőzött számítógép segítségével. Az álláspontjuk az volt: ahhoz, hogy megtudd mennyire sikeres a spam, válj te is spamerré. Az informatikusok kétféle levelet küldtek el. Az egyik csoportba tartozó e-mailek segítségével azt derítették fel, hogy" ... >>
 

Kapcsolódó dokumentum:

Chris Kanich - Christian Kreibich - Kirill Levchenko - Brandon Enright - Geoffrey M. Voelker - Vern Paxson - Stefan Savage:
Spamalytics: An Empirical Analysis of Spam Marketing Conversion

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr98801806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása