Hirdessen olcsón spamlevéllel, a hatóság úgyis tehetetlen
2008. december 03. írta: vecseilaszlo

Hirdessen olcsón spamlevéllel, a hatóság úgyis tehetetlen

A magyar spam létezik, ez kiderül nemrégiben megjelent írásunkból is, de a Spamwiki alapító adminisztrátora szerint egyes hazai cégek már rendszeresen, tudatos marketingeszközként használják a kéretlen reklámleveleket.

Forrás: HWSW
Szerző:
Dojcsák Dániel

"A hirdetési büdzsé egyik elemeként kezelik az NHH által kiszabható maximális 500 ezer forintos büntetést is, egyáltalán nem félnek a szankcióktól, és a bírság sokszorosát keresik minden egyes kampányukkal.

Hatástalan hatóság
A Hermina Bau Ingatlanforgalmazó Kft.-t a Nemzeti Hírközlési Hatóság október 15-én félmillió forint elektronikus hirdetéssel kapcsolatos felügyeleti bírsággal sújtotta. Tömeges spamküldésért az ingatlancég egy éven belül a hetedik (!) büntetését kapta meg, eddig összesen 1,6 millió forint volt a bírság. Az első figyelmeztetés után mintha semmi sem történt volna, újra megindították a becslések szerint 50 ezer e-mailcímet elérő hadjáratukat, sőt az első kisebb mértékű büntetések és az előző, már a maximális kiszabható összegű bírság sem hatotta meg őket.

Az NHH a vonatkozó jogszabályok alapján esetenként maximum 500 ezer forintos büntetést szabhat ki a kéretlen leveleket küldő cégekre. A legelső alkalommal" ... >>

További híranyag ezzel kapcsolatban:

Spam-elj, de tényleg, megéri!

Forrás: onlinemarketing blog
Szerző:
Konrad

"Érdekes és tanulságos cikk jelent meg a HWSW-n a hazai spam helyzetről. Különösen érdekes az a bemutatott vállalkozás, amely nem titkoltan használja a spam-et, mint marketing eszközt, és a büntetést lazán kifizeti, hiszen belefér a költségekbe.

A legmagasabb hirdetési büntetési tétel ugyanis 500 ezer Ft! Ennyi pénzből tudok venni mondjuk 30-40 ezer címre történő legális kiküldést, de akkor már nagyon keveset céloztam és nagyon sok kedvezményt kaptam. Ő meg kiküldi akár egy millió címre. Megéri. Komolyan mondom, ennyiért röhögve megéri, hiszen lakást ad el, és ha csak egyet is elad, már bejött az ára az egésznek.

Mi ebből a tanulság? Természetesen az, hogy" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr14801450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása