Telefonos és videócsevegés a Gmail-ben
2008. november 14. írta: vecseilaszlo

Telefonos és videócsevegés a Gmail-ben

Telefonos és videócsevegés a Gmail-ben

A Google bemutatta a Gmail-be integrált telefonos és videócsevegés szolgáltatását, amelynek segítségével a világ bármely részén levő Gmail-felhasználók ingyen beszélgethetnek egymással - ehhez mindössze egy webkamera és egy plugin telepítése szükséges. Használatához semmilyen más programot nem kell letölteni, sőt újabb regisztrációt sem igényel. A hangalapú csevegés természetesen webkamera nélkül is elérhető.  

A videókommunikáció egyre jobban életünk részévé válik, hiszen a legújabb laptopok is már beépített webkamerákkal érkeznek. Ezek tulajdonosai és sokan mások is kipróbálhatják a Google legújabb szolgáltatását, a böngészőbe épített telefonos és videócsevegést. A Gmail segítségével így már nem csak email-ek és azonnali üzenetek küldhetők, hanem hangalapú és videócsevegés is folytatható.

A Gmail telefonos és videócsevegés funkciójának használata:

  1. Nyissunk meg egy Gmail csevegőablakot
  2. Kattintsunk a „Beállítások”-ra és válasszuk ki a „Hang/videó csevegés hozzáadása”-t (ezután automatikusan feltelepül a 2 MB méretű plugin)
  3. A Gmail újraindítása után a csevegőablakban az újonnan megjelenő „Videó és egyebek” menüpontban választhatjuk ki a „Videócsevegés elindítása” opciót
  4. A videócsevegés ablakának méretét és pozícióját szabadon módosíthatjuk

A Gmail az első webes levelezőszolgáltatás, amelyben megjelenik a videócsevegés – a szolgáltatás természetesen a Google Alkalmazások csomagba tartozó, saját domainnévvel rendelkező Gmail-felhasználók, azaz közösségek, cégek és oktatási intézmények számára is elérhető.

A Gmail mindig is több volt, mint egyszerű webes levelező, de mára egyfajta kommunikációs központtá nőtte ki magát, amely korábban nem létező szolgáltatásokat vezetett be a böngészők világába. A videócsevegés csak a legfrissebb azon újdonságok sorában, amelyeket a Google a Gmailben az elmúlt időszakban elérhetővé tett.

A telefonos és videócsevegés használatához Windows XP vagy Vista operációs rendszer, illetve Mac OS X v10.4-et vagy későbbi verziót futtató Intel-processzoros Macintosh számítógép szükséges. A szolgáltatás olyan böngészőkkel kompatibilis, amelyek támogatják a Gmail legújabb verzióját (Google Chrome, Firefox 2.0 és újabb, Internet Explorer 7.0 és újabb, Safari 3.0).
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr72768096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása