Obama könyvei az eladási listák élén
2008. november 06. írta: vecseilaszlo

Obama könyvei az eladási listák élén

A választási győzelem Barack Obama írói sikereit is tovább fokozza a legnagyobb internetes áruház könyvsikerlistája szerint, amelyen mélyrepülésbe kezdtek az Obama-ellenes kötetek.

Forrás: ÚjKönyvpiac

"Jerome V. Corsi egyszer már hozzájárult egy demokrata párti elnökjelölt bukásához. John Kerry vietnami szerepéről állított ki rossz bizonyítványt Unfit for Command (Vezetésre alkalmatlan) című munkájában, amely sokakat eltántorított Kerry mellől 2004-ben. Idén nyáron jelent meg a The Obama Nation (Az Obama nemzet) című új brosúrája, amely szerint Obama radikális balos, drogos, el akarja titkolni az iszlámmal fenntartott kapcsolatait, apja pedig „poligám alkoholista” volt. A munka rögtön az első helyen nyitott a The New York Times toplistáján és konzervatív csoportok remélték, hogy a 2004-es lejárató könyvhöz hasonló hatása lesz.

Barack Obama győzelmének másnapján, szerdán azonban a kötet már csak a szerény 466. helyet foglalta el az Amazon.com eladási listáján, pedig " ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr87753987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

XY 2008.11.06. 17:05:14

Ne haragudj, de ez nem egy blog. Erre a célra ezer más módszer van, például az RSS vagy a news.google.com.

XY 2008.11.06. 17:05:56

A szerzői jogi dolgokról nem is beszélve.

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2008.11.06. 17:20:50

Nem haragszom. Csak kérdezek: hírblogról már hallottál?
És honnan tudod, hogy az idézett site-októl nincs engedélyem?
Vagy, hogy mik az idézés nemzetközileg elfogadott normái? :-)

Persze egyetértek veled: lehet találni ezer más módját is a hírek, a tematikus hírek megjelentetésének. Én ezt találtam.
Ha akarsz, akkor biztosan találsz ebben hibát, de ha megosztod velem, kijavítom.

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2008.11.06. 17:27:26

És még egy kérdés: szerinted milyen egy blog? (Tényleg érdekel) :-)

XY 2008.11.06. 22:18:27

Biztos megvan a megfelelő szándék a blog mögött, ebben nem kételkedem. A szerzői jogi kérdésre visszatérve: ezek szerint van engedélyed az összes itt idézett cikk szerzőjétől/tulajdonosától? Ha már így felhoztad, érdekel.

XY 2008.11.10. 20:45:56

Még mindig érdekel. :)

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2008.11.13. 12:35:17

Nem, természetesen nincsen, de ez nem is feltétlenül szükséges.
Sok site már eleve megadja az idézés szabályát (pl. az impresszumban, már ahogy ő szeretné). Itt általában azt szokták csak kérni, hogy ahonnan idézel az kerüljön feltűntetésre (néha megadják a feltűntetés módját is), illetve sok helyen kérik a szerzőt is kiírni.
Aztán vannak bloggerek akik szintén (lásd Creative Commons License), így járnak el, vagyis nem kell minden egyes cikk esetében külön-külön engedélyt kérni. De itt vannak például a szabad felhasználás esetei, amikor a felhasználás teljesen ingyenes és nem kell a további publikáláshoz semmilyen engedély.

Persze ez nem vonatkozik minden egyes cikkre: nagyon sok bloggertől és online kiadótól, újságtól kértem és kaptam engedélyt a cikkeik másodközlésére. Természetesen a másodközést nem abban az értelemben használom, hogy CTR+C, CTR+V, hanem csak idézem a cikkek lead-jét a vonatkozó forrás és link megjelölésével. Azért ennek ellenére (nem tagadom) volt párszor gond (elenyésző mennyiségben), amikor a cikk tulajdonos szólt, hogy ezt másként szeretné: megbeszéltük a dolgot és módosítottam az igényei és a lehetőségek alapján. Ugyanis itt a nem az a cél, hogy magamnak (a blogomnak) generáljak tartalmat más szak- és hozzáértő emberek gondolatainak plagizálásával, hanem pont hogy tiszteletben tartva az ő szakmunkájukat és szakértelmüket, gondolataikat összegyűjtve publikáljam azokat. (nem mennék bele ebbe mélyebben, ám a lényeg, hogy sok a lúzer és az átverős cég a hazai online marketing és eKereskedelemi szektorban. Itt sok tanácsot és megfogadásra érdemes dolgot találsz, egyhelyen)

És ne feledjük el, hogy van azért olyan tartalom is a blogon, ami nem jelent még meg a neten (lásd pl. a szakdolgozatokat).

"Idézni szabad, ám arra, hogy milyen szövegmennyiség számít idézésnek, nincs mérce; a józan észre hagyatkozva megítélhető, hogy például egy cikk utolsó sorát kihagyva, de a többit átemelve az már nem pusztán idézés. Mindig érdemes megvizsgálni, hogy az átmásolni, újra közzétenni kívánt szöveget milyen feltételekkel adta ki a szerző (vagy a kiadó). A hagyományos copyright, azaz a minden jog fenntartva valóban azt jelenti, ami a nevében van: meg kell keresni a jogok kezelőjét, aki lehet maga a szerző, az örököse vagy egy akár egy alapítvány, egyesület is, és kérni a hozzájárulást a közzétételhez." (Forrás: [origo] Hogyan ne lopjunk tartalmat a weben? www.origo.hu/techbazis/internet/20080317-blog-honlap-es-a-szerzoi-jog.html)

Én megjelenítem az idézett oldalt is és a szerzőt is (már ahol van szerző), illetve be is linkelem őket - zömmel többször is. Aztán az infó rovatban deklaráltam még, hogy a blog kizárólag anyagi ellenszolgáltatás nélkül működik, vagyis nincs pénzforgalom. (nem adom el mások szellemi termékét, nem is tehetném.)

Persze a linkek miatt és a "duplikált tartalom" miatt felmerülhetnek még aggályok. De ezek (számomra úgy tűnik) nem valós félelmek. (lásd pl. GPR 4) A témában jó cikk: vecseilaszlo.blog.hu/2008/06/30/buntetes_duplikalt_tartalomert_csak_babona

Így rendben?
süti beállítások módosítása