Átadták a Szép Magyar Könyv 2007 díjakat és a Hermész-díjat
2008. június 09. írta: vecseilaszlo

Átadták a Szép Magyar Könyv 2007 díjakat és a Hermész-díjat

Átadták a Szép Magyar Könyv 2007 díjakat és a Hermész-díjat



Elsődleges forrás: mti
Másodlagos forrás: Líra könyvportál


A 79. Ünnepi Könyvhét nyitó napján adták át a Szép Magyar Könyv 2007 verseny elismeréseit: nyolc kategóriában 6 díjat és 23 oklevelet osztottak ki a csütörtöki budapesti eseményen, amelyen átnyújtották a minőségi könyvesboltok Hermész-díját is. Dietrich Tamás, a Bookline igazgatója, a zsűri elnöke beszédében felidézte, hogy a Magyar Bibliofil Táraság szervezett először Szép Magyar Könyv versenyt 1929-ben. A mustra később 1952-ben indult újra - folytatta, hozzátéve, hogy a könyvipar államosítása következtében kialakult tömegtermelés miatt a tipográfiai színvonal romlott, a Szép Magyar Könyv verseny ezt a tendenciát akarta megtörni.

Dietrich Tamás elmondása szerint 2007-ben 53 kiadó 119 kötetét nevezte be a versenybe. A Bookline igazgatója sajnálatát fejezte ki, hogy a 2006-os évhez viszonyítva csökkent a versenyen induló tudományos, szakmai, valamint ismeretterjesztő könyvek száma. Ugyanakkor örvendetesnek tartotta, hogy a gyermekkönyvek száma ötven százalékkal emelkedett.
 
A Szép Magyar Könyv 2007 díjat a gyermekkönyv kategóriában ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr96511216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása