Internetet a Barátok Köztbe!
2008. május 28. írta: vecseilaszlo

Internetet a Barátok Köztbe!

Internetet a Barátok Köztbe!

A 6 millió digitális analfabéta országában hiába papol bárki eBefogadásról, internet-penetrációról és annak hiányáról. Hiába írja le minden számítástechnikai lap, hogy a net jó dolog, ameddig Magdi néni nem neten keresi a recepteket, addig a rutinos netesek számára bután egyszerűnek tűnő népek úgysem fogják fel, hogy miről van szó. Mostanra a civil, vállalati és politikai szféra is egymás mellé állt, de a tömegmédia még mindig ellenérdekelt.

Több mint fél évvel ezelőtt, mikor Dombi Gábor első igazán komoly rohamát indította a digitális szakadék túloldalán lévők megmentéséért, akkor is az volt a véleményem, mint most: Egészen addig, amíg a tömegmédia nem érzi sajátjának ezt a küldetést, addig mindenki Don Quijote szélmalomharcát vívja a nemes ügyért. IT lapokban az internetet népszerűsíteni olyan, mint egy nívós borkóstolón a tablettás verzió ellen ágálni vagy mint egy fitnesz klubban a több testmozgásért kampányolni. Hogy is mondjam? Értelmetlen.

Kínkeserves dolog azért küzdeni ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr78491807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása