Magyarországon a szoftverek 42 százaléka illegális
2008. május 15. írta: vecseilaszlo

Magyarországon a szoftverek 42 százaléka illegális

Magyarországon a szoftverek 42 százaléka illegális

A személyi számítógépekre illegálisan telepített szoftverek aránya 2007-ben Magyarországon 42% maradt, annak ellenére, hogy a globális trend szerint a legtöbb országban csökkent az illegálisan használt szoftverek aránya.

Az illegális szoftverhasználat eredményeképpen az iparág veszteségei Magyarországon 12%-kal növekedtek. A veszteség mértéke 2007-ben így elérte a 125 millió USD-t, miközben a globális veszteségek 21%-kal növekedtek, értékük pedig megközelítette a 48 milliárd USD-t.

Ezek tehát többek között a Business Software Alliance (BSA), a nemzetközi szoftveripart képviselő nemzetközi szervezet által ma ötödik alkalommal kiadott globális éves tanulmány főbb megállapításai. A 108 országra kiterjedő független tanulmányt az IDC, az információs technológiai (IT) iparág vezető nemzetközi piackutató és előrejelző társasága készítette.

Az elmúlt 18 hónap során a BSA Magyarországon nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a szellemi tulajdon és az illegális szoftverhasználat elleni küzdelem kérdését a lehető legmagasabb szintre emeljék. Tavaly márciusban a BSA megállapodást kötött az adóhatósággal, amely alapján az együttműködés első évében több, mint 500 adóellenőr számára nyújtott képzést ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr57469963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása