Bekeményítettek a hazai online könyváruházak
2007. augusztus 06. írta: vecseilaszlo

Bekeményítettek a hazai online könyváruházak

Bekeményítettek a hazai online könyváruházak

Kevesebb kedvezménnyel kecsegtetnek az online könyvkereskedelem szereplői. Előtérbe kerül a megtérülési elvárás az online árharccal szemben. A Bookline és az Alexandra is változtatott internetes rendelési feltételein, írja a Világgazdaság.

Egységes, húsz százalékos árengedményt kínál a Bookline és az Alexandra könyvkereskedés is július vége óta. A júliusi változásig a Bookline egy és két könyvre 15, három vagy több kötetre pedig 25 százalék engedményt adott; miközben széles körben vállalt ingyenes kiszállítást. A szállítási díjak ma már csak nagyobb megrendelés esetén kedvezők. Ezután a kiszállítási kedvezményekkel kívánják nagyobb könyvcsomagok megrendelésére bírni a vásárlókat. A változás oka, hogy korábban a felvállalt kiszállítási költségek jelentős kiadást okoztak a cégnek. A Bookline boltjaiban ingyenes, személyes átvételre is lehetőséget ad, de a társaság forgalmának mintegy a felét a vidéki rendelések adják, így az üzletpolitikai változások ott markánsabban jelennek meg.

Az Alexandra szintén 20 százalékra mérsékelte az internetes vásárlási kedvezményeit, a kiszállítási feltételeken nem változtatott. A döntést a költségek racionalizálásával indokolták. Úgy vélik, a piaci körülmények jelenleg nem teszik lehetővé nagyobb mértékű állandó kedvezmény biztosítását.

A hazai internetes könyvpiac bolti eladáshoz mért aránya a nyugat-európai mértéket közelíti, s ezzel el is érte korlátait. A teljes, tankönyveket nem tartalmazó kiskereskedelmi forgalom megközelítőleg tíz százaléka ma már az internetes értékesítési csatornákon keresztül valósul meg, néhány éve ez még alig 1-2 százalékot tett ki.

Az eddigi gyors felfutás a B2C kereskedelemben kínált jelentős árengedménynek volt köszönhető. A 2007-es online piaci forgalom mintegy ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr73472903

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: travel insurance for thailand 2018.12.04. 22:52:47

Crack license teamspeak 3 - inunstafar

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása