Új csúcson a netbiznisz
2010. július 24. írta: vecseilaszlo

Új csúcson a netbiznisz

Hatalmas ugrásokkal fejlődik a hazai online kiskereskedelem: míg két évvel ezelőtt még csak bő 60 milliárdos volt a forgalom, addig tavaly már megközelítette a 100 milliárdot, az idén pedig várhatóan 130-135 milliárd forintnyi termék cserél gazdát a webáruházakban.

Forrás: Világgazdaság Online (a Világgazdaság Online teljes cikke csak előfizetőknek, vagy emelt díjas SMS-el olvasható)
Szerző: Sági Gyöngyi

"Az idei többlet várhatóan fele-fele arányban oszlik meg a piac régi, illetve új szereplői között. Az internetes értékesítés a teljes magyarországi kiskereskedelmi forgalomnak ma már több mint az 1,6 százalékát adja, egy éve ez a mutató még egy százalékon állt.

Magyarázatul részben az szolgálhat, hogy a gazdasági receszszió sokakat tett még inkább árérzékennyé, és az online vásárlásra is hajlandó internetezők megkereshetik a világhálón a legolcsóbb vásárlási lehetőségeket.




Mi, magyarok főként különféle biztosítási és turisztikai szolgáltatásokat, élelmiszereket, filmeket, zenéket, háztartási gépeket, irodaszereket, informatikai és szórakoztatóelektronikai eszközöket, játékokat, könyveket vásárolunk.

Áprilisban 2700 e-bolt működött Magyarországon, ez több százzal haladja meg a 2008-as adatot. A webes vásárlásban ugyan egyre jobban bízunk, ám" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr862161155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása