Eladják részvényeiket a Google alapítói
2010. február 02. írta: vecseilaszlo

Eladják részvényeiket a Google alapítói

A Google két alapítója a következő néhány éven belül túl akar adni cégük részvényeinek nagy részén.

Forrás: PC Fórum - Informatikáról mindenkinek

"Ez derül ki a keresőóriás által a napokban az amerikai tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott dokumentumokból, amelyek szerint Larry Page és Sergey Brin közel 5 milliárd (!) dollár értékű Google-részvényét tervez piacra dobni az elkövetkező öt év során.

A hivatalos indoklás szerint a hihetetlen értékű részvénypakkon a két alapító azért kíván túladni, hogy így "diverzifikálják portfóliójukat és biztosítsák likviditásukat". A fejenként több mint 5 millió részvény eladása egyben azt is jelenti, hogy a Page és Brin el fogja veszíteni (részvény)többségét is a cég vezetésében, amely stratégiai döntéseire és haladási irányára így a jövőben valószínűleg kevesebb hatást tudnak majd gyakorolni, mint eddig." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr921717458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2010.02.02. 20:23:47

Az biztos, hogy akkor kell eladni, amikor drága a részvény. Persze kérdés, hogy lesz-e még drágább a Google részvény...
süti beállítások módosítása