Akár 8 évet is kaphatunk, ha a neten rendelünk
2009. december 28. írta: vecseilaszlo

Akár 8 évet is kaphatunk, ha a neten rendelünk

2-től 8 évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat az, aki főleg Kínából származó, rejtett kamerát tartalmazó, hétköznapi eszközökbe rejtett lehallgató készüléket vásárol az interneten. A hazánkban haditechnikai-, illetve kettős felhasználású terméknek minősülő készülékeket rejtő küldemények az utóbbi időben egyre inkább elszaporodtak, a vámhatóság csak az elmúlt néhány hétben tíz esetben foglalt le ilyen postai csomagokat - értesült a HavariaPress.

Forrás: hírTV

"A világhálón keresztül Kínából könnyedén rendelhet magának bárki olyan készüléket, mely alkalmas rejtett módon hang- és kép rögzítésére, ám - mivel a Vám- és Pénzügyőrség szűrőjén ezek a szállítmányok egyre gyakrabban fennakadnak - a vásárlónak itthon azzal kell szembesülnie, hogy bűncselekményt követett el. A golyóstollba, karórába, napszemüvegbe rejtett videokamerák, hangfelvevők titkosszolgálati eszköznek számítanak Magyarországon, aki azokat megszerzi, a „visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással, illetve kettős felhasználású termékkel” bűncselekményt követi el.

Ez a bűncselekmény" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr341628113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Symbol Developer · http://www.symboltech.hu 2009.12.28. 16:40:58

Hmmmm. A törvény jogos, a felháborodás jogos.

Magyarhonban valóban törvény tiltja ezek használatát, de vajon a birtoklásukat is? Amit nem tilos, azt szabad. Azaz bizonyítani kellene, hogy valóban használtam-e vagy csak birtokoltam.

A használatát személy szerint elítélem, mert még a törvény őrei se akarjanak levetkőztetni, lehallgatni. Csak ha alapos indokuk van rá.

Elgondolkodtató, hogy a régi COCOM lista mintájára nem kellene-e valahogy szabályozni a nagy globalizmus működését. Nem szabadna, de valamit tenni kellene ellene.

A végén kiderül, hogy mégis jó a blob bejegyzés és a hír. "Közhírré tétetik, hogy ez tilos", aki ezután is műveli, az már tudja, hogy tilos...
süti beállítások módosítása