Az idő pénz!
2009. november 27. írta: vecseilaszlo

Az idő pénz!

Lehet, hogy kissé elcsépeltnek tűnik a címben található mondat, de most egy kicsit más megvilágításból akarom megközelíteni a dolgokat. Amikor egy helyen hirdetünk legyen az akár online vagy akár offline általában mindig arra hegyezzük ki a kampányt, hogy hány embert érünk el vele!

Forrás: E-commerce - Kereskedj JÓL a weben! Webáruház készítés, Webáruház fejlesztés, Webáruház marketing
Szerző: Horváth Ernő


"Amikor tehát egy oldal napi látogatószáma alapján döntünk egy online reklám elhelyeznél, akkor valóban minden esehetőséget megvizsgáltunk-e? Nyilvánvalóan nem, hiszen azt sem tudjuk, hogy kik azok a látogatók. De kombináljuk most össze a címben található mondatot az online megjelenéssel, és próbáljuk meg átérezni annak a fontosságát, hogy az egyedi látogatószám önmagában nem jelent semmit!

Vegyünk egy olyan oldalt ahol napi 10.000 egyedi látogató van és vegyünk egy olyan oldalt ahol napi 5000. A magyar médiajánlatok itt kb ki is fújtak, mondjuk még hozzáteszik, hogy itt A minősítésű emberek vannak általában és 18-35 évesek. (Sok esetben vannak persze hirdetés megjelenés alapú kampányok, de ekkor sem mindegy, hogy az a banner mennyi ideig van ott fent egyszer sem fut le, vagy 5-10-szer is körbemegy.) Ez így szép, de azon kívül, hogy minden nap letöltik az adott lapot célszerű lenne még azt is megvizsgálni, hogy mennyi időt töltenek el ott. Ugyanis a reklámkampányunknak ennél biztosan kevesebb idő áll rendelkezésére hogy felkeltsék a figyelmet.

Mennyiben változtatna a fenti példán ha mondjuk kiderülne, hogy az első oldalon a látogatók áltlagosan 1 percet sem, míg a második oldalon átlagosan 10 percet töltenek el. Vajon melyik oldalnak van nagyobb reklámértéke?" ... >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr511555700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása