A Facebook lehet a következő nagy lapkiadó
2009. november 11. írta: vecseilaszlo

A Facebook lehet a következő nagy lapkiadó

Mi kell egy lapkiadónak? Közönség.
A Facebooknak van. Jelenleg 300.000.000. (300 millió).
Mi kell még? Pénz. A Facebooknak az is van.


Forrás: médiablog.hvg.hu
Szerző: pollner


"Ahhoz képest, hogy nemrég még azon keseregtek az okosok, hogy a Facebooknak nincs üzleti modellje, a tervezettnél egy évvel hamarabb nyereséges lett. (Vásárolgat is ezt-azt. Próbálkozott a Twitterrel is, végül megvette a FriendFeedet. )
Fontos még a kellő figyelem. Júliusban  mind a 300 millió Facebook-felhasználóra 5 óra 12 perc hálózaton töltött idő esett. (Sok online újság bezetői boldogok lennének ilyen adatoktól.)
Kell még a hirdetőket vonzó célcsoport: A Facebook felhasználóinak 66 százaléka a legvonzóbb (18-34 év) korcsoportba tartozik.

A Facebook az elmúlt években a MySpace-szel versengő egyszerű közösségi hálózatból összetett  platformmá alakult át. Most csak Mark Zuckerbergtől függ, hogy "igazi" tartalomszolgáltatóvá váljon.

A hagyományos média szemfülesebb tagjai bárhova képesek elmenni, ahol közönséget sejtenek. Próbálkoztak a Second Life játékkal, kísérleteznek" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr371516590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása