Internet Hungary 2009 - Ki kapja a nagyobb tartalomfinanszírozási pofont?
2009. október 16. írta: vecseilaszlo

Internet Hungary 2009 - Ki kapja a nagyobb tartalomfinanszírozási pofont?

A média és az újságírók is nagyot fognak nézni, ha nem történik gyökeres változás az online sajtó üzleti modelljében. Más bevétel is kell a hirdetések mellé, a piacnak pedig fel kellene puhítania a médiatörvényt – hangzott el Tihanyban.

Forrás: Kreatív.online
Szerzők: Bátorfy Attila - Csuday Gábor - Pál Zsombor


"„Murdochnak igaza van, amennyiben a helyzet nem változik, úgy médiavállalkozások ezrei fognak tönkremenni” – piszkált oda az online média ingyenességében hívőknek ezúttal Szabó György, a Sanoma vezérigazgatója a tihanyi Internet Hungary-n. (Ugyanő néhány hete már Egerben, a Reklámkonferencián is beszélt ugyanerről.)

Külön elemzést érdemlő retorikai fordulat több ezer médiavállalkozás megszűnéséről vizionálni egy olyan szereplő részéről, akinek inkább az az érdeke, hogy minél kevesebb legyen, de ezzel most nem foglalkozunk. Az viszont a tartalomfinanszírozásról szóló tihanyi beszélgetés alapján is biztosnak látszik, hogy a következő év(ek) egyik legfontosabb kérdése lesz, hogy a nyomtatott sajtó miképpen próbálja majd finanszírozhatóvá tenni online mutációit.

Fizetős tartalom vagy kábelátalány?
Ez csak hirdetésekből nem fog menni, legalábbis Mihók Attila, a Ringier ügyvezetője szerint „minőségi tartalmat nem lehet csak hirdetésekből eltartani”. Az elég valószínűnek látszik, hogy lesznek olyanok, akik valóban hajlandóak lesznek pénzt kiadni online tartalomért, abban azonban jelenleg kételkedünk, hogy a magyar médiapiacon előállítanak-e olyan tartalmat, amelyért érdemes is lenne. Főleg egy olyan médiapiacon, amin Szabó jóslata szerint is „tumultus lesz, mindenki mindent akar majd csinálni” – online szöveges, képes, videós tartalmakat is.

Ebbe ráadásul beleléphet még a telekom szektor is, illetve" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr761453487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása