Hol legyen a webáruházunk? Azaz a tárhely megválasztása...
2009. szeptember 03. írta: vecseilaszlo

Hol legyen a webáruházunk? Azaz a tárhely megválasztása...

Célszerű már előre gondolkodni azon, hogyha elkészül az áruház, akkor hol legyen hosztolva, vagyis virtuális áruházunk milyen szerveren fusson. Elképzelhető, hogy ez elsőre nem tűnik fontosnak. Mi köze a webáruháznak a tárhely kiválasztásához? Elég sok olyan lehetőséget kell figyelembe venni, amelyik a webáruházunk szempontjából kiemelten fontos, hiszen ez nekünk a bevételi forrásunk. Ahogyan az autónkon is van riasztó meg kormányzár, úgy a webáruházat is védeni kell!


Forrás: E-commerce - Kereskedj JÓL a weben! - Webáruház készítés, Webáruház fejlesztés, Webáruház marketing
Szerző: Horváth Ernő


"Nem mindegy például, hogy a webáruházunk mennyit áll év közben, és az sem mindegy, hogy mekkora terheltségű szerveren van a webáruházunk, vagyis milyen gyorsan töltődik le a felhasználóknak, amikor köztudott, hogy 4-10 másodperc alatt az oldalnak le kell töltődnie ahhoz, hogy a látogatók ne hagyják el szinte azonnal.

A tárhely szolgáltatók általában nem mondják, hogy mennyit áll a szerverük egy évben, legalábbis a kevésbé komoly tárhely szolgáltatók, a komolyabbaknál pedig olyan mérőszámokat hallhatunk, hogy "négy kilences" vagy "öt kilences", ami lényegében annyit jelent, hogy az év 99,99%-ban elérhető, az "öt kilences" pedig nyilvánvalóan azt jelenti, hogy az év 99,999%-ában elérhető, az utóbbi évente 5 perc leállást enged meg. Ilyen szolgáltató azért nemnagyon van.

A piacon lévő szolgáltatások nagyjából" ... >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr751355153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása