Tavaly 67,6 milliárd forintot tett ki a könyvforgalom
2009. augusztus 11. írta: vecseilaszlo

Tavaly 67,6 milliárd forintot tett ki a könyvforgalom

A tavalyi könyvforgalom – a Magyar Kiadók és Könyvkereskedők Egyesületének (MKKE) adatai szerint – 67,6 milliárd forint volt, ami átlagosan 6.700 forint könyvekre fordított kiadást jelent lakosonként - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai Tükör című kiadványából.

Forrás: PRAE.hu - általános művészeti portál

"A könyvforgalom folyó áron számolva 1 százalékkal haladta meg az előző évit.
A közoktatási tankönyvek és nyelvkönyvek piaca 2008-ban is megőrizte primátusát, 17,3 milliárdos forgalmával az összforgalom 25,5 százalékát tette ki. Az ismeretterjesztő könyvek pozíciója az elmúlt évben valamelyest romlott, több mint 1 milliárdos, mintegy 6 százalékos forgalom-visszaesést regisztráltak, így az összforgalomból 24,1 százalékban részesedtek.

A szépirodalmi művek az elmúlt évben közel 12 milliárd forintos forgalmat könyvelhettek el, a teljes könyvpiac 17,8 százalékát. A szakkönyvek, tudományos művek, lexikonok, szótárak, valamint az egyéb, felsőoktatásban használatos kiadványok ágazatában az elmúlt évben is folytatódott a piacvesztés, a teljes kereskedelemből már csak 10,6 százalékkal részesednek.
   
Továbbra is tart" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr101296703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása