Az internetes vásárlások buktatói - tippek, hogy ne verjék át
2009. április 15. írta: vecseilaszlo

Az internetes vásárlások buktatói - tippek, hogy ne verjék át

Egyre népszerűbb az internetes vásárlás, de érdemes odafigyelni, mit, hol, hogyan vásárolunk. A Klubrádió Nívó című műsorában a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal munkatársa sok apró trükkre hívta fel a figyelmet. Két éve a 215 bejegyzett webáruháznál 193- alkalommal találta problémát a hatóság, és a szolgáltatók 90 százaléka hiányosan teljesített. A tavalyi adatok sem mutattak jobb képet. A szolgáltatók továbbra sem figyelnek oda kellően a fogyasztókra és főként a fogyasztóknak szóló kötelező tájékoztatásokat mulasztják el legtöbbször – mondja Kris Attila.

Forrás: Klub Rádió

"Az internetes vásárlással kapcsolatban gyakran elhangzik az a kijelentés, hogy könnyű és gyors, ám a fogyasztóvédelmi szakember szerint sok bosszúságtól megóvjuk magunkat, ha elolvassuk az Általános Szerződési Feltételeket, még ha ez néha 15-20 percet is igénybe vesz. De akkor vagyunk a leginkább elővigyázatosak, ha ki is nyomtatjuk a honlap tartalmát, ugyanis ha jogvita keletkezik, tudjuk igazolni, a vásárlás pillanatában milyen tartalom volt a honlapon.

Jellemző problémaként említette a szakember, hogy a szállítási költség összegét nem teszik közzé egyértelműen. Sokszor csak a futárcég vagy a posta díjszabásaira mutató linket illesztenek be, anélkül, hogy pontosan megneveznék az összeget. További probléma lehet, hogy a vásárlóknak selejtes, lejárt szavatosságú termékeket értékesítenek, vagy nem csatolnak magyar nyelvű használati utasítást például műszaki cikkekhez.

Sokszor előfordul, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr301044567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása