EU - Online vásárlás és a határon átnyúló kereskedelem aggályai
2009. április 14. írta: vecseilaszlo

EU - Online vásárlás és a határon átnyúló kereskedelem aggályai

Az e-kereskedelem akadályairól szóló új jelentés – amelyet az EU fogyasztóvédelmi biztosa, Meglena Kuneva ma mutatott be – megállapítja, hogy az online vásárlás egyre népszerűbb az EU-ban, de figyelmeztet is egyben, hogy a határon átnyúló kereskedelem akadályai hátráltató tényezőként hatnak.

Forrás: Jogi Fórum

A ma közzétett jelentés részletesen elemzi az e-kereskedelem legfrissebb európai uniós tendenciáit – többek között országokra lebontva, a legkeresettebb termékek szerint, illetve a fogyasztókat és a vállalkozásokat érintő akadályok szempontjából. 2006 és 2008 között a legalább egy terméket az interneten keresztül megvásárló fogyasztók aránya 27%-ról 33%-ra nőtt. Az átlagra vonatkozó számok nem tükrözik az online vásárlás egyes országokban, például az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban tapasztalt óriási népszerűségét, ahol az internethasználók több mint fele vásárolt valamit az interneten az elmúlt év folyamán. Az északi országokban (Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország és Izland) 91%-ot tett ki azon internethasználók aránya, akik vásároltak termékeket és szolgáltatásokat az interneten. Olaszországban és Spanyolországban szintén gyorsan növekszik a piac. A nemzeti piacok gyors növekedési tendenciáival szemben a határon átnyúló online vásárlások aránya továbbra is alacsony, mindössze 7%-os volt 2008-ban (szemben a 2006-os 6%-kal). A jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy számos akadály – nyelvi, gyakorlati és szabályozási, illetve a megbízhatósággal kapcsolatos jelentős aggályok – visszatartják az online vásárlások európai uniós felfutását.

Kuneva biztos kifejtette:" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr241044532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása