Roham az online áruházakban
2008. december 22. írta: vecseilaszlo

Roham az online áruházakban

A tavalyi forgalom másfélszeresére számítanak a kereskedők


Forrás: Népszabadság Online
Szerző:
Batka Zoltán


"A webáruházakban nyoma sincs a válságnak: az idei ünnepi szezonban rekordárbevételre, a tavalyi másfélszeresére számítanak az online kereskedők. Bár az internetes boltok portékája jól fogy, maga a szektor egésze csak lassan fejlődik a hazai fogyasztók bizalmatlansága miatt.

A "normál" kiskereskedelemben elképzelhetetlen mértékű forgalomnövekedésről számoltak be lapunknak a webáruházak vezetői. Bár a szezonnak még nincs vége - a karácsony előtti utolsó pillanatokig pörög a kassza -, eddigi eladási adataik alapján úgy tűnik, hogy a tavaly decemberhez képest 40-50 százalékkal nőtt árbevételük.

A hazai (pontosabban: magyar nyelvű) internetes kiskereskedelem húzóágazata továbbra is az elektronikai termékek adásvétele, az egyéb termékek csak kisebb részt képviselnek. Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója egyenesen online boomról beszél az idei szezon kapcsán. A cég a tavalyi hétmilliárdos forgalmát az idén nyolcmillárdra fogja növelni, ám eközben jóval nagyobb arányban nőtt a neten értékesített portékák aránya.

Hasonló tendenciáról számolt be" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr77834085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása